Wandeltochten

Amerongen is een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen. Niet alleen het oude dorp is meer dan de moeite waard, ook de bovenpolders bij de Rijn vragen erom verkend te worden, evenals het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. Op deze stuwwal uit de voorlaatste ijstijd bevindt zich ook het hoogste punt op 69 meter: De Amerongse Berg. Met recht een hoogtepunt in uw wandeling! Hier vindt u een aantal wandeltochten.

Er zijn vier georganiseerde wandeltochten:

De Cunera Pelgrimstocht, de Grebbelinie wandeltocht, de Gouden therapeutische Boswandeltocht en de Maarten Luther Wandeltocht.

Deze wandeltochten worden gedaan onder supervisie van twee wandelsportbonden: de KWBN en de SGWB.

De Amerongse wandeltochten staan ook op de landelijke wandelagenda van de beide bonden die op de websites van de bonden te vinden is.

Interactieve kinderroute: De Franse Keuken

Voor ouders die hun kinderen niet mee naar buiten krijgen: stiekem een stukje wandelen middels een speurtocht voor op de smartphone.

Het spel speel je op je mobiel door de app WhereYouGo (Androïd) of Wherigo (iPhone) te installeren, en vervolgens de cartridge Franse Keuken te downloaden en in de folder van de app te plaatsen.

Je kan de route ook met de Garmin Colorado of Garmin Oregon lopen. Hiervoor moet je verder niets installeren want de Wherigo Player staat er standaard op geïnstalleerd.

De route is ontwikkeld door Anthon Keuchenius.

Tabaksbladroute

Deze route is ontwikkeld door VVV Heuvelrug Afstand: 2 km Start- en eindpunt: Tabaksteeltmuseum / VVV kantoor, Burg. Jhr. H. van de Boschstraat 46 in Amerongen Markering: De route is gemarkeerd met miniatuur 'Tabaksbladeren' in het wegdek of trottoir. Download route >

WiHoMu Wandelroute

WANDELROUTE van 2 km door Amerongen langs winkels en horeca en musea. Amerongen heeft nog heel wat winkels en mooie horeca gelegenheden. Deze wandelroute voert langs al dat moois! Ga het zelf eens uitproberen. Startpunt: Bakker Aalbertsen, Utrechtsestraatweg Eindpunt: BJ-C Computers , Schapendrift Zuid Lees meer en download >

Wandelroute

Landal- Amerongen v.v.. De beschrijvingen zijn in 2 delen. Route 1 is van Landal Amerongse Berg naar Amerongen. (7,5 km) Route 2 is van Amerongen naar Landal Amerongse Berg (7,7 km) Totale afstand deel 1+2=15,2 km

Route 1 > Route 2 >

3 Smartphonewandelingen

Amerongen, door het oude dorp: Een wandeling van 3 km door het historische dorp Amerongen.

Three kms through the historic village of Amerongen. Lees meer en download >

Amerongen, naar de top: Een wandeltocht van 4 km, over de Amerongse berg.

A 4km hike around the Amerongse Berg, a Dutch mountain full of history. Lees meer en download >

Amerongen, onderlangs:

Hike van 6 km langs de polder, en door de geschiedenis van Amerongen.

A 6km hike taking you through Amerongen and Polder.

Lees meer en download > V

oor meer informatie kijkt u op de website www.everytrail.com

Historische monumenten omgeving Amerongen

Download hier de wandeling langs alle historische monumenten van omgeving Amerongen.